WIE ZIJN WIJ? WAAR STAAN WE VOOR? WAAR HOUDEN WE VAN? WAAR IS ONZE FYSIEKE WINKEL?

Handelsnaam: Goudbeek Emaille
V.O.F. Henry en Janneke Goudbeek 
Henry Goudbeek & Janneke Goudbeek-Riphagen

Weteringdijk 23, 8161 SE Epe, Holland 
info@goudbeek-emaille.nl, Tel: 06-22922117 (0578-642221)
KVK: 61475408 / NL854357695B01
Rekeningnummer: 3482.08.162 / Ten name van: Goudbeek Emaille
IBAN: NL90RABO0348208162 / BIC: RABONL2U  

Mijn naam is Janneke Goudbeek geboren en getogen in Oene, een dorpje op de Veluwe, wat grenst aan Epe, waar ik nu woon. Van jongs af aan ben ik al helemaal dol op emaille en retro artikelen. Als meisje struinde ik al rommelmarkten in de buurt af naar grijs gewolkt emaille. Mijn droom was: later een oud boerderijtje en deze inrichten met ouderwetse spulletjes. Ik kan u vertellen dat de droom van het oude boerderijtje uitgekomen is (zelfs met koeien). Maar het boerderijtje is zo oud dat Henry (mijn man), met een beetje hulp van mij, de boerderij aan het herbouwen is met de gemakken van nu maar de uitstraling van vroeger. Echter, voordat mijn emaille en retro verzameling in het huis uitgestald kan worden, zal de herbouwing af moeten zijn. Dit duurt nog wel eventjes, omdat we bijna alles zelf doen… Maar ik vind het prima zo! Mijn verzameling staat veilig in dozen…

henry en janneke goudbeek emaille over ons

Zo heb ik voor u ook dozen vol emaille staan! Dit emaille is niet oud en doorleefd, maar komt rechtstreeks van de fabriek. Deze fabrieken produceren van oudsher al emaille. Het mooie is dat de oude mallen, om het plaatstaal in de juiste vorm te krijgen, nog steeds worden gebruikt. Hierdoor zijn veel nostalgische modellen niet verloren gegaan zoals de mal van de waterketel bijvoorbeeld. Zo kunnen wij u prachtige waterketels aanbieden met een nostalgische, trendy look..
Wij kiezen bewust voor fabrieken binnen de EU zodat wij u een duurzaam geproduceerd product aan kunnen bieden. Later in mijn verhaal ga ik daar verder op in. Hieronder ziet u dat ons emaille nog op ambachtelijke wijze in de oven gebakken wordt.

emaille in de oven goudbeek emaille

Ons assortiment breidt zich continue verder uit met pannen, bekers, borden, fluitketels, sudderplaatjes etc. etc. steeds meer kleuren en meer modellen. Waarom ik kies voor zo veel mogelijk verschillende modellen en kleuren is omdat ik denk dat een ‘eigen’ inrichting mensen en kinderen gelukkiger maakt. Door een inrichting die bij je past, voel je je op je gemak en kun je jezelf zijn! Daarom bieden wij een breed assortiment aan die u volop keuze geeft om iets te zoeken wat u mooi vindt en bij u past! Hoe kan ik dit beter kracht bijzetten dan het te illustreren met de onderstaande foto.

modern woonhuis emaille goudbeek

Dat ik liefde heb voor emaille dat heb ik u in mijn voorgaande verhaaltje duidelijk proberen te maken. Maar de kennis over emaille is in de afgelopen jaren ook behoorlijk gegroeid. Ik ben elk boek gaan lezen wat erover te krijgen is en heb mij er behoorlijk in verdiept. De ontdekking dat emaille ook nog eens duurzaam is maakt mij steeds enthousiaster! Emaille is weer helemaal terug van weggeweest omdat het niet alleen MOOI is maar ook DUURZAAM. 

Wat begon met het sparen van een visueel aantrekkelijk product, is gegroeid in een goedlopend bedrijf wat emaille verkoopt aan particulieren, bedrijven, winkels, restaurants etc. Dat had ik zelf nooit durven dromen! Maar het voelt goed dat ik zoveel klanten professioneel advies kan geven bij het aanschaffen van een product wat goed ‘voelt’ omdat het mooi is en duurzaam.

emaille kookpot 15 liter zwart goudbeek emaille

Eigenlijk zou iedereen over moeten stappen naar emaille keukenspullen! Het begint al in de fabriek waar de grondstoffen die gebruikt worden voor de producten uit natuurlijke minerale bronnen komen zoals staal en klei. Dit betekent ook dat geëmailleerde producten recyclebaar zijn. Emaille is tijdloos dat is de afgelopen 100 jaar wel bewezen. Hierdoor is het geen mode artikel wat snel weer weggedaan wordt, maar een leven lang mee gaat, bij normaal gebruik. Omdat wij het emaille uitsluitend binnen de EU laten produceren zijn wij er zeker van zijn dat er continue gelet wordt op een lage milieubelasting tijdens het productieproces. Ook de werkomstandigheden en lonen zijn goed voor het land waar de fabrieken staan. Waardoor u ook wat betekent voor de mensen daar. Wij gaan zelf naar de fabrieken toe om de producten op te halen en uit te zoeken. Meestal combineren wij de reis met een bezoekje aan een weeshuis met school voor gehandicapte kinderen die wij al jaren met veel liefde steunen d.m.v. hulpgoederen, advies en renovatiewerkzaamheden.

hulpgoederen goudbeek emaille

Emaille is een glazuur (net zoals wij glazuur op onze tanden hebben om het te beschermen) dat in verschillende kleuren op metaal wordt aangebracht. Emaille is in feite een glaslaag op metaal. Wanneer het metaal volledig bedekt is met emaille kan er vol vertrouwen in gekookt worden. Er kunnen geen stoffen uit het metaal in het voedsel trekken waardoor het voedsel zuiver en puur van smaak blijft. Het houdt namelijk niet op bij het kopen van zuiver en puur voedsel, we moeten het dan ook bereiden met keukengerei wat het voedsel zuiver en puur houdt!

Emaille melkkan

Tenslotte is zelfs het reinigen van emaille duurzaam omdat het oppervlak super glad is en daardoor bijna geen water en/of schoonmaakmiddel nodig is! 

Ik wens u veel plezier met het bestellen op onze webshop en ik hoop dat u producten kunt vinden die helemaal bij u passen en u een ‘goed’ gevoel geven! Voor u als particuliere klant, maar ook voor u als klant met een restaurant, winkel of webshop. 

Als u vragen hebt of advies wilt kunt u mij altijd bellen 06-22922117 of mailen naar info@goudbeek-emaille.nl

Ik begrijp het als u het emaille wilt ‘voelen’ i.p.v. het uit te kiezen van een plaatje. Daarvoor heeft mijn man een klein winkeltje getimmerd wat als showroom fungeerd en daar bent u op afspraak van harte welkom!
In de showroom staan van de meeste artikelen maar 1 product, maar ik kan grotere aantallen uit de opslag halen. Zodat u het emaille meteen mee kunt nemen! Bent u een bedrijf of wederverkoper en wilt u producten speciaal voor u laten produceren? Dan is het ook goed om in ons winkeltje te komen kijken, daar staan alle modellen bij elkaar.

winkel goudbeek emaille